E: info@atelierdunord.be T: +3250 33 21 70 A: Dreef ter panne 8 - Industriezone 16, 8000 Brugge

Herstelling & draaien freeswerk

Bij Atelier du Nord staat ons team van uitstekend opgeleide monteurs in voor het vakkundig herstellen van hydraulische cilinders. We voeren reparaties en revisies uit van dubbelwerkende, enkelwerkende, telescopische en elektronisch gestuurde cilinders. Daarvoor passen we de meest recente technieken toe met gebruik van ons vooruitstrevend machinepark.

Atelier Du Nord

Aanpassen, verbeteren of vervangen

Denk vooral niet te snel dat u nieuwe onderdelen nodig heeft als er zich een probleem voordoet. Materiaalaanpassingen, verbetering van het soort of type zuigerstangen, afdichtingen, geleiders en uitvoering behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden. Atelier du Nord kan u zeker helpen bij het vervangen van 'oude' of niet meer verkrijgbare onderdelen en/of cilinders. Het naar voorbeeld vervangen is één van onze specialisaties. Bestaande onderdelen kunnen wij perfect aanpassen naar uw voorkeur.

Elke reparatie of schadegeval vormt een ‘case’ apart. Maar vragen staat vrij: bij Atelier du Nord denken we met u mee en wegen samen met u af hoe we uw reparatie of revisie aanpakken. In de meeste gevallen is herstellen van een hydraulische cilinder goedkoper dan een nieuwe cilinder produceren. Na overleg bespreken we ook de snelst mogelijke levertijd.

Vraag onze experts om advies, kies de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Draaien

Atelier du Nord beschikt over verschillende CNC gestuurde draaibanken. Die hebben alle eigenschappen in huis om optimaal werk te leveren in een moderne werkplaats. In geen tijd van tekening naar afgewerkt stuk, dankzij de eenvoudige en comfortabele bediening, korte insteltijd en uiterst hoge nauwkeurigheid!

Frezen / Boren / Tappen

De KNC-U 1000 Bed Type Milling Machine is een echte kanjer in alle verspanende bewerkingen van harde materialen. Met een werktafel van 3600 x 900 voor gewichten tot 13 ton is niks hem te veel.

Herstellingen groot / klein

Bij Atelier Du Nord kan je voor alle soorten herstellingen terecht, voor ons is geen enkel onderdeel te groot of te klein.

Nikkelchroom

Een oppervlaktebehandeling met nikkelchroom combineert een nikkellaag met chroom. Deze methode is zeer goed toepasbaar op roestvrij staal. Onder hardchroom heeft nikkel een sterke corrosiewerende eigenschap. Een hoge hardheid en slijtageweerstand zijn verzekerd!

Voordelen

  • hoge corrosiebestendigheid
  • basislaag blijft de mechanische eigenschappen behouden, terwijl nikkelchroom beschermt tegen slijtage, corrosie, agressieve stoffen

Hardchroom

Hardverchromen is een oppervlaktebehandeling met als doel onderdelen of werktuigen een nieuwe slijtlaag mee te geven. Of om de oorspronkelijke vorm terug te winnen en eventuele schade weg te werken.

In de hydraulica is het een courante behandeling voor zuigerstangen. Maar we passen het evengoed toe bij walsen, verbrandingsmotoren, pompen en persmatrijzen. Afhankelijk van de complexiteit van het onderdeel is hardverchromen vaak goedkoper dan vernieuwen.

Voordelen

  • Slijtvastheid
  • Corrosiebestendigheid
  • Verlenging van de levensduur

Zuigerstang / Assen / Walsen slijpen

Voor en na de opppervlaktebewerking moet het te bewerken onderdeel geslepen worden. Atelier du Nord beheerst de techniek van het rondslijpen volledig en levert inwendig en uitwendig slijpwerk met hoge tolerantie.

Cilindermantel honen

Honen kent een steeds grotere toepassing in de machine- en apparatenbouw. Atelier du Nord is vooral actief in het honen van cilindermantels die licht beschadigd zijn. Honen is een goedkopere optie dan het produceren van een nieuwe mantel.

Bij de aanmaak van een cilindermantel wordt ook veel gehoond. Wanneer een buis niet standaard in de handel verkrijgbaar is, starten we vanuit een dikwandige buis om deze om te zetten naar een gehoonde buis volgens wens.

Fouten bij de voorbewerking, zoals tapsheid, onrondheid of golvende voorbewerking, worden door het honen gecorrigeerd bij een nauwkeurige maatcontrole en beheersing van ruwheid (tot 0,02 Ra). In veel gevallen kan het honen inwendig slijpen vervangen.

Keramische coating / lasercladden

De offshore en maritieme sector vormt een groot aandeel van onze klanten. Belangrijk zijn de zuigerstangen, die we produceren in al dan niet hardverchroomd RVS, of desgewenst bekleedt met nikkelchroom of keramisch coating, waardoor de cilinders een langere levensduur krijgen.