E: info@atelierdunord.be T: +3250 33 21 70 A: Dreef ter panne 8 - Industriezone 16, 8000 Brugge

Sectoren

Atelier du Nord produceert, herstelt en levert cilinders en assen voor een brede waaier aan sectoren. Elke sector heeft wel zijn eigen vereisten en pijnpunten. Die kennen zeker geen geheimen voor het ervaren team van Atelier du Nord. Hitte, water, zout, vocht, … we weten perfect wat de vijanden zijn van de hydraulische onderdelen in elke afzonderlijke branche. Met onze oplossingen anticiperen we dan ook zoveel mogelijk op deze noden. Zo verlengen we de levensduur van elk onderdeel.

Scheepvaart / baggerwerken

De offshore en maritieme sector vormt een groot aandeel van onze klanten. De zuigerstangen die we produceren in hardverchroomd RVS, geslepen duplex, of gecoat met hardchroom, nikkelchroom, keramische coating, of lasercladden, geven de cilinders een langere levensduur.

De korte herstellingstijden die wij bieden zijn een grote troef. Wij kunnen flexibel inspelen op noodgevallen om zo inactiviteit te beperken. Alles kan afgewerkt worden onder keur. Hiervoor kunnen we beroep doen op onze goede contacten met diverse keuringsinstanties.

Papierindustrie

Een eenvoudig blaadje papier bedrukken? Er komt meer bij kijken dan u denkt! Een papiermachine is een wonderbaarlijk samenspel van processen. Maar met zeer belastende en intensieve behandelingen. Waar heel wat vocht, water, chemicaliën en lijm aan te pas komen.

Atelier du Nord zorgt voor solide oplossingen om dit proces vlekkeloos te laten verlopen. Zorgvuldig onderhoud en herstel om de invloed van aantasting tot een minimum te beperken. Voor een langere levensduur van uw papiermachines.

Kraanindustrie

Kranen zijn sierlijke werktuigen in de meest uiteenlopende vormen, die toch heel wat zwaar werk en belasting te verduren krijgen. Om nog te zwijgen van de invloed van de weersomstandigheden... Secuur werk vereist betrouwbare machines met onderdelen in perfecte staat.

En daar kan Atelier du Nord u bij helpen. Wij produceren zorgvuldig de nodige onderdelen om elke beweging van een kraan gestroomlijnd te laten uitvoeren.

Automotive

Efficiëntie, doorlooptijd, stiptheid,... allemaal kenmerken eigen aan de automobielnijverheid. De band moet blijven draaien, een feilloze opeenvolging van handelingen en een naadloze synergie tussen mens en machine.

Een kolfje naar de hand van Atelier du Nord. Onze cilinders en accessoires zijn uiterst betrouwbaar om al deze taken vlot uit te voeren. Gecombineerd met flexibiliteit en snelle levering.

Staalverwerking

Staalverwerking stelt het thermodynamisch evenwicht van elk onderdeel constant op de proef. Vaak onderhevig aan vuil en extreme temperaturen voor verwerking.

En daar komt onze hoge kwaliteit van productie en afwerking goed van pas. Zelfs op wereldniveau! Grote internationale staalproducenten verlangen altijd het allerbeste. Geen wonder dat ze daarvoor bij Atelier du Nord aankloppen!

Constructie

Een grote verzameling van verschillende disciplines: mechanica, civiele techniek en werktuigbouwkunde. Maar bovenal een sector voortgestuwd door doorgedreven engineering, innovatieve invalshoeken en computergestuurde machines om voor elk nieuw probleem een oplossing te vinden.

We zijn trots dat onze afgewerkte cilinders beslissend zijn voor een feilloze hydrauliek voor voortdurend evoluerende uitdagingen.

Wegenbouw

Het machinepark in de wegenbouw levert harde prestaties in wisselende weersomstandigheden. Asfalt, beton, grondwerken, rioleringen… vaak met scherpe deadlines en altijd volgens strenge kwaliteitsnormen. Alleen hydraulische componenten van topkwaliteit staan daar garant voor.

Met Atelier du Nord zijn we terecht trots dat wereldvermaarde firma’s in de wegenbouw beroep doen op onze kennis en service. Op ons kun je bouwen!

Transport

Vrachtwagens die zware krachten te verduren krijgen door het gewicht van de ladingen. En dat kilometers aan een stuk, dag in - dag uit. Het belasten van de onderdelen valt niet te onderschatten. Elke breuk of depannage is een streep door de rekening van transporteurs, zeker door de constante tijdsdruk.

De cilinders van Atelier du Nord bewijzen al jaren aan een stuk dat ze betrouwbaar zijn. Zelfs voor uitzonderlijk vervoer!

Afvalverwerking

Milieubewustzijn is de dag van vandaag een hot topic! De industriële afvalverwerking is de laatste decennia geëvolueerd tot een uiterst dynamische sector. En daar hebben de oplossingen van Atelier du Nord aan bijgedragen. Door in te spelen op de hogere eisen en de workload in de sector.

Hydrauliek is niet meer weg te denken in deze sterk ontwikkelende sector. Daar werkt Atelier du Nord graag aan mee.

Chemie

Chemie is de basis voor kunststoffen, coatings, vezels, cosmetica, medicijnen, auto’s, glas, metalen, pigmenten,… Kortom chemie vind je zowat overal! De machineparken in de chemische nijverheid zijn dan ook van de meest veelzijdige van alle sectoren.

Veiligheid is cruciaal bij de levering en verwerking van vloeistoffen, grondstoffen en gassen. Motoren, ventielen en cilinders draaien elke dag op volle toeren en moeten daarbij uiterst betrouwbaar zijn. De toepassingen van Atelier du Nord voldoen altijd aan deze strenge normen.

Voeding

De voedingsverwerkende industrie evolueert constant met nieuwe technieken, methodieken en processen. Zowel verwerking, behandeling en verpakking van voedingswaren worden onderworpen aan de strengste normen en controles voor ieders gezondheid en veiligheid.

De componenten van Atelier du Nord laten toe om de productie in de voedingsnijverheid uit te voeren met de hoogste kwaliteit.

Landbouw

Schaalvergroting is dé toekomst voor landbouw en alle vormen van agricultuur zoals tuinbouw, veeteelt, bosbouw en visteelt. Dat vraagt een doorgedreven professionalisering met een innovatiever en efficiënter machinepark.

Daar dragen wij graag ons steentje toe bij. Van rollend materieel tot transportpanden en verpakkingsmachines. De componenten van Atelier du Nord zorgen voor een gestroomlijnd proces binnen het landbouwbedrijf.

Kunststof spuitgieten industrie

Spuitgieten is een techniek om vorm te geven aan thermoplasten, thermoharders en metalen met een laag smeltpunt. Cilinders hiervoor moeten een hoge druk aankunnen en zowel verhitting als verkoeling kunnen verdragen.

En tot slot een uiterst fijne afwerkingsgraad kunnen afleveren. Atelier du Nord is in staat om cilinders te maken op maat die voldoen aan de hoge vereisten binnen deze sector.